Stipendiet Årets utropstecken

Vad är Årets utropstecken? 
Årets utropstecken är ett stipendium som instiftades till vårt 100-årsjubileum 2019. Tanken är att uppmärksamma något bra och nytt som en medlem gjort under året innan. Förutom äran får stipendiaten både stipendiesumman 10.000 kronor och publicitet. Stipendiaten får också möjlighet att medverka på Värmlands Konstförenings Vårsalong året därpå.

Vem kan få Årets utropstecken och vad ska man ha gjort?
Den konstnär i förbundet som har tagit ett kliv framåt i den konstnärliga processen under det gångna året 2023, och som gjort något som sticker ut, förvånar eller berör stort som smått, som är värd att uppmärksammas. 

Vem kan utse Årets utropstecken?
Du som är medlem i förbundet kan nominera en kollega i förbundet. Från år 2022 kan du också nominera dig själv. Styrelsen för Värmlands Konstnärsförbund väljer bland de nominerade vem som får Årets utropstecken.

Stipendiet årets utropstecken delas ut under högtidliga former på nästa årsmöte. 

De här konstnärerna har fått stipendiet Årets utropstecken förut:

2023, Johan Gaellman, för hans humoristiska sätt att kommentera valspurten 2022 med utställningen Sverigetomtarna 2022 på Konstfrämjandet Karlstad och på gator och torg.

2022, Staffan Jofjell, för hans ständigt aktuella foton, som visades 2021 på Alma Löv Museum of Unexpected Art.

2021, Annica Berglund, för att hennes enträgna arbete under 2020 med att utveckla och utforska ny teknik och nytt material.

2020, Gerd Göran, sin okuvliga kreativitet, livsglädje och energi som hon visade under förra året, då hon fyllde 100 år.

2019, Helene Karlsson Nordén för forskandet om betydelsefulla kvinnor i Arvikas historia, tillsammans med performancegruppen Otalt.

  

Så här nominerar du:

Du som medlem i Värmlands konstnärsförbund kan nominera dig själv eller en konstnärskollega i förbundet till Årets Utropstecken! Du eller kollegan ska ha tagit ett kliv framåt i den konstnärliga processen under det gångna året 2023, och ska ha gjort något som sticker ut, förvånar eller berör stort som smått, som är värd att uppmärksammas!

Stipendiaten erhåller, förutom äran, 10.000:- och erbjuds att delta i Värmlands konstförenings vårsalong 2024. Nomineringstiden är: 15/10 2023 - 31/1 2024

Jag nominerar: ___________________________________________________________

Motivering:_______________________________________________________________     

Undertecknat av/jag som nominerar är:_____________________________________________

Stipendiet Årets Utropstecken!

Kopiera texten ovan till ett mejl och sänd nomineringen per epost till:

Värmlands konstnärsförbunds styrelse utser stipendiaten Årets Utropstecken! som presenteras på årsmötet tillsammans med årets Åke Nermans-stipendiat.

OBS! Denna webbplats använder Cookies eller liknande teknik.

Om du inte ändrar webbläsarens inställningar, så godkänner du det. Läs mer

Jag förstår och Accepterar